BIRGIT HALD TRILLINGSGAARD

Jeg er uddannet i japansk kampsport (JUJITSU), som er selvforsvarskunst, der ud over teknikker til imødegåelse af overfald også opbygger selvtillid og mental styrke. Begreber som KUATSU og SHIATSU (tryk- og massageteknik) indgår også i uddannelsen, og det er baggrunden for at udbyde kurser i bl.a. Senior Selvforsvar og TAISO-KI.

 

Jeg er 4. Dan (4. sorte bælte) i disciplinen JUJITSU og har en lang og internatinal karriere bag mig. Jeg er eksamineret på Wiens Universitet i Østrig og på KOKUSAI BUDOIN, International Martial Arts Federation (IMAF), som er det japanske forbund for NIHON JUJITSU under professor Shizuya Sato.

Jeg har undervist i selvforsvar (JUJITSU) i mere end 30 år og har lige så længe været manager for det danske forbund Dansk Aikido-, Jujitsu- og Karateforbund (DAJK) og vicepræsident i Europa for det japanske forbund (IMAF). Jeg har undervist i klubber, ungdomsskoler og aftenskoler og jeg har lavet speciel hold for hjemmeplejen, for offentligt ansatte medarbejdere med klientkontakt, for fysioterapeuter der arbejder med ældre og fald, for politiet og meget andet.

 

Jeg havde min egen klub (Bushidokai) i mange år med ca. 130 medlemmer, og som manager var jeg ansvarlig for videreuddannelse til kommende instruktører (sort bælte), lige som jeg deltog i og afholdte nationale og internationale arrangementer både i træning og som konferencer. Jeg har rejst i en stor del af verden, og som sportsaktiv har man venner overalt. 

 

I 1985 var jeg leder og arrangør af en 17 dages studietur med 10 personer til Tokyo og Kyoto. Ved denne lejlighed var vi inviteret til at deltage med en opvisning i den største japanske begivenhed det år, nemlig fødselsdagsceremonien for den japanske kejsers onkel, prins Higashikuni, 99 år. Prinsen har gennem sit lange liv selv dyrket flere af selvforsvarskunstens discipliner, og han var præsident for det japanske forbund i en årrække. Ved samme lejlighed fik jeg, som den eneste kvinde, af prinsens stedfortræder, overrakt ”Budo Koro Sho”, en fornem anerkendelse af et årelangt virke for selvforsvarskunsten nationalt og internationalt.

 

Året efter i 1986 var jeg, på vegne af Danmark, arrangør af et stort internationalt arrangement i Vedbæk, hvor mere end 9 nationers ca. 200 kampsportsudøvere trænede en weekend i flere discipliner, undervist af de største eksperter fra Japan og Europa. 

 

I 1997 stoppede jeg med aktiv kampsport, og organisation og klubber blev overtaget af yngre kræfter. Jeg brugte 2 år på at udvikle et nyt gymnastikprogram, TAISO-KI (TAISO = kampgymnastik / KI = åndedrætsteknik), som bygger på ”de bløde principper” fra kampsporten, og som er velværetræning frem for forbrændingstræning. Derfor er mit tilbud til dig nu et træningsprogram, der er så omfattende, at det kan afhjælpe mange af de skavanker, der giver dårlig livskvalitet.

 

Vil du finde NØGLEN TIL VELVÆRE så prøv at melde dig til nogle af arrangementerne her på hjemmesiden. 

 

© 2019 Birgit Hald. All Rights Reserved. CVR nr. 36611626