• Birgit Hald

Salon: IKEBANA – japansk blomsterkunst. Historie og demonstration


Mandag den 14. november 2016 kl 16.30 – 18.00.

Cafe Virumgård, Sennepsmarken 1, 2830 Virum

Ikebana er kunsten at arrangere blomster.

Ikebane er japansk og betyder at få blomster til at leve. I et Ikebana arrangement sættes blomster og grene med mere sådan, at de sammensættes smukt og så enkelt som muligt.

Sandheden om den oprindelige Ikebana er ukendt. Måske var det oprindeligt en offergave til Buddha eller Shintô guders alter i oldgammel tid, men arkiver afslører først i 1500 tallet at den første systematiserede form for blomster arrangementer blev udviklet. Det var også fordi den traditionelle japanske boligarkitektur i disse år udvikledes med niche i værelset, hvor der skulle pyntes med kalligrafi eller malerier, samt med Ikebana arrangement foran, hvor langt omfattende og systematiserede kunstneriske form for blomster arrangement blev nødvendigt. Her er det ikke længere religiøse formål, men blot at dekorere rummet med Ikebanakunst.

Alt dette og meget mere skal vi høre og se når Setsuko Monno Bergholdt kommer og holder foredrag om Ikebana’s historie efterfulgt af en demonstration.

Setsuko Monno Bergholdt er Cand.mag i kunsthistorie og Master of Ikebana. Hun er formand for ”Ikebana International Copenhagen Chapter” (IICC).

Setsuko Monno Bergholdt (th) er ofte at se ved officielle arrangementer, ses her i ovenstående billede ved IICC’s 50 års jubilæum, der blev holdt på Tokai University European Center med deltagelse af kongehuset.

Pris kr. 150,00 incl. kaffe og kage.

Beløbet indbetales ved tilmelding senest den 11. november 2016 på MobilePay 51500782 eller kontant ved fremmøde.

Du kan tilmelde online her.


© 2019 Birgit Hald. All Rights Reserved. CVR nr. 36611626