• Birgit Hald

Salon: ERINDRINGER FRA DET GAMLE VIRUM I 1950’ERNE - v/tidl. Kurator Niels-Kristian Pedersen


Tirsdag den 16. januar 2018 kl. 17.30 – 19.30.

Frilandsmuseets Restaurant, Kongevejen 100, 2800 Kg. Lyngby

Niels-Kristian Petersen vil fortælle om sin opvækst i Virum på Den Gule Gaard (Kærgården) ved gadekæret, hvor familien boede i ca. 150 år og gennemgik udviklingen fra traditionelt landbrug til handelsgartneri med flere ugentlige ture til Grønttorvet på Israels Plads, til salget af gården til Lyngby-Taarbæk Kommune i 1954. Gårdens stuehus blev indrettet til æresboliger og længerne til kommunens gartnere. Fra 2009 er gården i privat eje.

For ikke længe siden var Virum et samfund af bønder, håndværkere og arbejdere, men udflytningen fra storbyen ændrede samfundet på ganske kort tid, og gårdenes jorde endte i havestørrelse. En produktion af grove grøntsager, bær m.m. begyndte sammen med lidt landbrug på de jorder kommunen havde opkøbt. Boliger bygget på de forskellige gårdes jord, men arbejdspladserne lå stadigværk uden for Virum.

Virum blev Danmarks første ”soveby og historieløs”.

De forskellige gårde med familierelationer mellem gårdene, tilflytning af amagerbønder, skolen, originaler som Christian Skæg, livet ved Furesøen. Det hele i en udvikling, der gik meget hurtigt fra landsby til bydelen Virum i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Foredraget vil blive ledsaget af billeder af malerier, tegninger m.m. af lokale kunstnere, fra private fotoalbums og Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv, som ikke tidligere er blevet vist.

Niels-Kristian Petersen tidl. Kurator ved Pædagogisk-Psykologisk Kontor og Sorgenfriskolen i Lyngby-Taarbæk Kommune, har skrevet flere bøger, ”Erindringer fra Det gamle Virum i 1920’erne og 1950’erne” (2013) og trilogien ”117 postkort og små historier fra Virum, Sorgenfri og Frederiksdal” (2014-16) samt flere lokalhistoriske bøger.

Pris kr. 150,00 incl. et lille traktement passende til årstiden.

Tilmeldingsfrist senest den 8. januar 2018.

For tilmelding kan du ringe til 51500782 eller sende en mail til birgithald50@gmail.com.

Du kan også tilmelde dig via hjemmesiden www.birgithald.com/kontakt eller online.

Beløbet betales på MobilePay 51500782 eller Konto 4490-4490367942 eller kontant ved fremmøde.

Du kan tilmelde online her.


© 2019 Birgit Hald. All Rights Reserved. CVR nr. 36611626