• Birgit Hald

Salon: ET LIV MED UDFORDRINGER – DET LÆGELIGE ARBEJDE MOD TORTUR - v/Ole Vedel Rasmussen, fhv. Speci


Tirsdag den 18. september 2018 kl. 17.30 – 19.30.

Frilandsmuseets Restaurant, Kongevejen 100, 2800 Kg. Lyngby

I aftenens Salon skal vi høre en beretning om et arbejde ikke mange af os kender til.

Ole Vedel Rasmussen, der er fhv. speciallæge og dr.med, vil fortælle om det lægelige arbejde mod tortur. Danmark er ret unikt på dette område. Det var i Danmark, den første lægegruppe i Amnesty International blev oprettet, og i de følgende år var vi banebrydende i det internationale arbejde med dokumentation af tortur.

Ole Vedel Rasmussen forlod en stilling som afdelingslæge på Hvidovre Hospitals urologiske afdeling i 1994 og tog 3 år til Costa Rica og arbejdede for Danida i det Interamerikanske Institut for Menneskerettigheder. Hjemkommet til Danmark arbejdede han så i IRCT (Det Internationale Rehabiliteringsråd for Torturofre), CPT (Europarådets Komite til Forebyggelse af Tortur) og CAT (FN’s Komite for Tortur). Der var tale om nogle meget spænende missioner, bl.a. til Tjetjenien.

Efter at have afsluttet arbejdet mod tortur blev Ole Vedel Rasmussen transport læge i SOS, derefter læge i Grønland, og senest har han arbejdet 2 år som kajak- og dykkerinstruktør i Den dominikanske Republik.

Nu har Ole sin egen lille virksomhed: Doktor Oles 1. Hjælp, hvor han er førstehjælps instruktør.

Ole Vedel Rasmussen blev i 1991 dr.med. på disputatsen: ”Medical Aspects of Torture”. Han har publiceret 24 kirurgiske og medicinske videnskabelige artikler, og han har udgivet 47 videnskabelig medicinske arbejder om de lægelige aspekter af tortur.

”Et liv med udfordringer…” på godt og ondt, er ET FOREDRAG DER GIVER STOF TIL EFTERTANKE.

Pris kr. 180,00 incl. kaffe, let anretning, øl-vand-vin, lotteri.

Tilmeldingsfrist senest den 14. september 2018.

For tilmelding kan du ringe til 51500782 eller sende en mail til birgithald50@gmail.com.

Du kan også tilmelde dig via hjemmesiden www.birgithald.com/kontakt eller online.

Beløbet betales på MobilePay 78975 eller Konto 4490-4490367942 eller kontant ved fremmøde

Du kan tilmelde online her.


© 2019 Birgit Hald. All Rights Reserved. CVR nr. 36611626