• Birgit Hald

Salon: PÅ SLÆDEREJSE MED SIRIUSPATRULJEN - v/Rasmus Rohde, tidl. chef for Siriuspatruljen


Tirsdag den 15. Januar 2019 kl. 19.00 – 21.00.

Frilandsmuseets Restaurant, Kongevejen 100, 2800 Kg. Lyngby

Rasmus Rohde, tidligere chef for Siriuspatruljen har i sammenlagt fire år opholdt sig i Nordøstgrønland og rejst tusinder af kilometer med hundeslæde, båd og fly langs områdets kyster

I sit foredrag vil Rasmus tage os med ind i den arktiske verden med spændende fortællinger, billeder, små filmsekvenser og anekdoter fra slædepatruljens hverdag i Nord- og Nordøstgrønland. Foredraget tager udgangspunkt i årets gang ved Sirius og giver et indblik i en af de mest særprægede arbejdspladser i det danske rigsfællesskab.

Vi følger patruljen på depotudlægning om sommeren i de enorme østgrønlandske fjordsystemer og kigger de nye patruljefolk over skulderen, når de om efteråret begynder i mesterlære på hovedstationen Daneborg. Vi er med på vinterens og forårets patruljeringer med hundeslæde, hvor vi bl.a. møder isbjørne, storslået natur og bidende kulde samt oplever det enestående forhold mellem slædehundene og deres førere.

Overnatning foregår i telt, depothytter eller gamle fangsthytter fra pelsjægernes storhedstid i 1920‘erne og 1930‘erne. Rasmus giver også et lille tilbageblik til oprettelsen af den første slædepatrulje i 1941 og dennes kamp mod de hemmelige tyske vejrstationer under 2. Verdenskrig - idet kendskabet til arktiske vejrdata var afgørende for vejrudsigterne til de europæiske og nordatlantiske slagmarker.

EN OPLEVELSE I SÆRKLASSE.

Pris kr. 180,00 incl. kaffe, let anretning, øl-vand-vin, lotteri.

Tilmeldingsfrist senest den 12. januar 2019.

For tilmelding kan du ringe til 51500782 eller sende en mail til birgithald50@gmail.com.

Du kan også tilmelde dig via hjemmesiden www.birgithald.com/kontakt eller online.

Beløbet betales på MobilePay 78975 eller Konto 4490-4490367942 eller kontant ved fremmøde

Du kan tilmelde online her.


© 2019 Birgit Hald. All Rights Reserved. CVR nr. 36611626