• Birgit Hald

Salon: FLØJTEN UDEN LAK - v/fløjtenist og ph.d. musiketnolog Kiku Day


Søndag den 12. januar 2020 kl. 14.00 – 16.00.

Frilandsmuseets Restaurant, Kongevejen 100, 2800 Kg. Lyngby

Foredrag med billeder og musik om Shakuhachi’ens rejse ud i verden – og den ulakerede Edo-shakuhachi’s renæssance i vor tid.

Kiku Day er shakuhachi (japansk bambusfløjte) spiller og ph.d. musiketnolog fra SOAS, University of London. Hun er fra København, hvor hun voksede op med sine japansk-amerikanske forældre. Efter at have spillet både klaver og tværfløjte som barn valgte hun den så tonefarverige bambusfløjte som sit instrument. Hun helligede sig studiet af honkyoku, som er pepertoiret for shakuhachi fra Edo-perioden i Japan (1603-1867), spillet af zenbuddhistiske munke fra Fuke ordenen kaldet komuso’. Hun studerede med mesteren Okuda Atsuya i 11 år i Tokyo.

Kiku har, siden hun vendte tilbage til Europa, dedikeret sit liv til udbredelsen af den gamle shakuhachi-fløjte, som er et stykke bambus uden noget andet materiale tilføjet – i modsætning til den moderne shakuhachi, hvor boringen opbygges med ji (en blanding af ler og traditionel japansk lak).

Kiku Day er ekstern underviser og vejleder på det jyske Musikkonservatorium i Århus, og hun underviser elever over hele verden gennem Skype. Kiku holder ofte solokoncerter i Europa, og hun har arbejdet på at bygge et nyt repertoire op for jinashi shakuhachi idet flere kendte danske og internationale komponister har skrevet stykker for hende.

Munkene spillede shakuhachi fløjten som deres meditative træning, siden er shakuhachi blevet sekulariseret, og i dag er det internationalt det mest populære instrument, der bliver flittigt brugt i jazz, ny klassisk musik, Hollywood sound tracks, pop og meget mere.

EN HELT SÆRLIG FORTÆLLING OG OPLEVELSE, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF.

Pris kr. 200,00 incl. kaffe/vand, frugt og lækker kage, samt lotteri med attraktive præmier.

Tilmeldingsfrist senest den 9. januar 2020.

For tilmelding kan du ringe til 51500782 eller sende en mail til birgithald50@gmail.com.

Du kan også tilmelde dig her online via hjemmesiden.

Beløbet betales på MobilePay 78975 eller Konto 4490-4490367942 eller kontant ved fremmøde.

Du kan tilmelde online her.


© 2019 Birgit Hald. All Rights Reserved. CVR nr. 36611626